Zorro in AmsterdamEen lesmethode  Spaans
voor kinderen en jongeren,
op school of thuis

Hoofdfiguur in deze tweedelige leergang Spaans voor kinderen is de superheld Zorro. Hij en zijn vrienden nemen ons mee naar de Spaanstalige wereld. Stap voor stap raken we bekend met de Spaanse taal en cultuur. Deel 1 leidt op tot niveau A1 van het ERK.

Voor wie is de Spaanse methode bedoeld?

Beide delen zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar en brugklasleerlingen.
De leergang is opgezet voor alle niveaus, dat wil zeggen niebekijk de proeflest speciaal voor hoogbegaafden.
Veel basisscholen gebruiken de leergang in de hogere klassen. Kinderen kunnen de methode ook thuis zelfstandig gebruiken. Via de site krijgen docenten/ouders ondersteuning en tips om de lessen vorm te geven.

Wat staat erin?

Tekst, oefeningen, spelletjes en liedjes wisselen elkaar af. De doelgerichte aanpak sluit aan op de belevingswereld van kinderen. Hierdoor verwerven zij actief en spelenderwijs de Spaanse taal. Deel 1 bevat 18 hoofdstukken, die in een normaal lesjaar behandeld worden. Onderwerpen die aan de orde komen in deel 1 zijn onder andere: familie en vrienden, uit eten, iets kopen en hobby’s.

Wat krijg je?

Bij de methode hoort een cd en een werkboek. Op deze site is een gratis handleiding beschikbaar voor docenten en ouders. Ook alle antwoorden van het werkboek zijn hier te vinden. De site bevat veel extra informatie, oefeningen en ander lesmateriaal om het leren te stimuleren en vergemakkelijken. Bekijk de proefles op deze site.

Leerzame spellen

Sinds kort zijn er ook twee leuke spellen te koop om het Spaans spreken te bevorderen: een Spaanstalig kwartet en een spel met kletskaarten, Hablar por los codos.  Het kwartet is voor iedereen leuk. Door de handige kleurcodes kun je zelfs zonder kennis van het Spaans het spel spelen.

De kletskaarten stimuleren de spelers om in het Spaans zinnen te maken of zelfs dialogen te voeren. Ze zijn geschikt voor elk niveau, dus zelfs voor beginners. Je moet wel wat Spaans spreken om dit te kunnen spelen. Er is onderscheid gemaakt  in leeftijdscategorieën: er is een spel voor jongeren en voor volwassenen.
Ze sluiten qua thema aan bij deze groepen.

Wat kost deze methode Spaans?

Tekstboek € 28,-
Werkboek € 18,-