Wozzol voor het leren van woordjes
De nieuwe speler Wozzol heeft een handige app ontwikkeld om gericht woordjes te leren. Er is een stimulerend puntensysteem, dat je beloont als je elke dag woordjes leert. Bovendien krijg je een notificatie als het tijd is om te leren. Dat werkt prima. De gratis versie voorziet in de basisbehoefte om lijsten woordjes zelf te maken en te leren. De betaalde versie van 0,85 cent per maand, biedt de gebruiker allerlei handige tools om het leren nog meer te vergemakkelijken. Een aanrader voor iedereen die een taal leert.

Ponte, psychologisch advies voor hoogbegaafde kinderen
De PONTE-organisatie is in 1989 opgericht door Mieke en Martin Ponte. Na een stormachtige ontwikkeling de eerste jaren, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaande, landelijk opererende organisatie die onderzoek doet naar hoogbegaafdheid en daarnaast ook kinderen begeleidt.

Espaans voor kinderen
Een site vol met filmpjes en spelletjes om Spaans te leren. Echt een aanrader!

El cuerpo
Deze site is om de lichaamsdelen te oefenen.Er zijn een aantal spelletjes en overhoringen die voor kinderen leuk zijn. Maar ook volwassenen kunnen deze site gebruiken. Het is weer eens iets anders dan gewoon stampen!

Vertaling nodig?
JK Translate is een vertaalbureau dat hard groeit maar tegelijkertijd korte communicatielijnen weet te bewaren door de organisatie basic te houden. Beslist niet basic is het professionele aanbod van vertalingen in alle talencombinaties en een breed palet van aanvullende diensten.

En español
Op deze Spaanse site kun je echt van alles vinden over de Spaanse taal en cultuur. Je vindt er informatie over evenementen, maar je kunt er ook terecht voor cursussen of een antwoord krijgen op een vraag over taal. Deze site wordt gesponsord door het ministerie van Onderwijs.

¡Es fácil! – Spaans leren
Dit is echt een geweldige site. Je voert een werkwoord in en je krijgt automatisch alle vervoegingen. EEN AANRADER!

Spaanse liedjes met oefeningen
Deze site biedt een groot aantal liedjes met oefeningen aan. De liedjes staan gewoon op YouTube, de oefeningen erbij staan op deze site. Heel erg leuk!

Dibujos para pintar
Een website vol oefeningen en spelletjes. Even zoeken en je vindt de leukste dingen!

Flamenkita
Een prachtig flamencosprookje over een betoverde gitaar voor kinderen vanaf zes en de hele familie, gebracht door een uitzonderlijke combinatie van internationale kunstenaars uit de Nederlandse jeugdtheater- en flamencowereld. Een mengeling van virtuoze gitaarmuziek, poëzie, betoverende flamencozang & -dans, vurig voetenwerk en lichtvoetige komedie. Flamenco in kindermaten!

Vídeo para aprender español
Op deze bijzondere site kun je educatieve filmpjes zien waarin Spaans gesproken wordt. Voor elk niveau is er wel wat. De filmpjes duren ongeveer 3 minuten en kunnen heel goed voor onderwijsdoeleinden gebruikt worden. Ze zijn heel leuk om in de les te doen. DIT IS ECHT EEN AANRADER!

Samba Salad
Samba Salad. Moet je zien!

SpeelSpaans
SpeelSpaans is bedoeld voor kinderen die nog niet goed kunnen lezen en schrijven.

Kleurplaten- voor-kids
Kleurplaten voor kinderen. Vind hier je favoriete held om in te kleuren.

Kindermuziek.com
Een leuke site vol ideeën voor muziek-cd’s voor kinderen. Je kunt er muziek luisteren, maar ook online kopen.

Fiesta España
Fiesta España is een site voor flamencoliefhebbers. Er zijn veel foto’s van danseressen in mooie jurken. Je kunt er vinden waar je flamenco kunt leren dansen. Ook optredens worden vermeld.

Studeer Spaans in Argentinië
Wil je in Argentinië Spaans studeren? Por je ouders op en ga met het hele gezin naar Zuid-Amerika. Knoop er meteen een vakantie aan vast. dan kun je meteen oefenen!

Vakantiesite over Spanje
Waar neem je je ouders volgend jaar mee naar toe met vakantie? Deze site is een heel uitgebreide waarin alle informatie over Spanje als vakantieland te vinden is. Er is informatie over steden, bestemmingen, maar bijvoorbeeld ook een receptenhoofdstuk.

De Flamenco
De flamenco, een bekende Spaanse dans, je ziet hem in dit filmpje!

Hoe maak je paella?
Een uitgebreide Engelse (geen ondertiteling) uitleg over hoe je het Spaanse visgerecht Paella maakt.

Woorden direct vertaald
Typ een woord in, klik op ‘vertaal’ en je krijgt meteen een vertaling.

Habbo para ninos
Deze link is leuk voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Het is een virtueel hotel, waar ook andere kinderen komen. Je kunt een kamer boeken en anderen op hun kamer bezoeken. Er is een lobby, er zijn restaurants, zwembaden, disco’s en tuinen.

Hispalense
Onze Kids club is een speciale manier van vakantie vieren voor de hele familie.Terwijl de kinderen Spaanse les hebben op onze school, heeft u tijd voor uzelf. U kunt de omgeving van Tarifa verkennen, een sport beoefenen of simpelweg relaxen in de zon.

Programa Cervantes para niños
In Utrecht zit het instituut Cervantes. Dat heeft als doel het verspreiden van de Spaanse taal en de cultuur van de Spaanssprekende landen. Zij hebben nu een speciale kinderhoek. Leuk om eens te gaan kijken! Ook organiseren zij activiteiten voor kinderen.

Spanish.language&culture
Op de site vind je een grote hoeveelheid goede en leuke oefeningen op elk niveau. De site is wel in het Engels, maar veel oefeningen wijzen zichzelf! Doe bijvoorbeeld de lidwoord-oefening maar eens. Leuk en leerzaam!

Gaudí, genial arquitecto
Spaanse site over Gaudí. Voor iedereen die iets meer wil weten over deze fantastische architect. Het is in het Spaans met Engelse ondertiteling.

Hoe maak ik sangría?
Hier zie je hoe je een emmer vol met sangría kunt maken. Er zijn erg veel recepten in omloop, maar deze is goed!

TPR in het onderwijs
Bij dit Youtube-filmpje zie je hoe TPR gebruikt wordt in de praktijk. Je ziet een Spaanse les en er zijn stukjes over andere talen. Heel bruikbaar!

Oefeningen met liedjes
Op deze site kun je oefenen met liedjes. Je moet de ontbrekende woorden invullen. Naarmate het niveau hoger is, zijn er meer gaten.
Klik hier voor een lied van Phil Collins in het Spaans met een oefening.

0